Hande Baladın belgeseli 9 Mayıs’ta Hande Baladın belgeseli 9 Mayıs’ta

Temel belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra kültür ve sanat etkinliklerine önem veren Muratpaşa Belediyesi bu kez ünlü Alman Piyanist Reiner Weiss’le müzikseverleri buluşturdu. Piyanist Weiss, Muratpaşa Belediyesi Adalya Vakfı Engelsiz Kafe Yaşam ve Spor Alanı’nda bahçede çamlar altında konser verdi.

Sanatçı seslendirdiği eserlerle yoğun alkış alırken zaman zaman piyanoyu konuklara bıraktı. Hemen her yaştan konuğun izlediği konserde, değişik yaş gruplarında konuk piyanonun başına geçti ve hünerini gösterdi. Reiner Weiss de bu esnada piyano çalan konuklarını kayda aldı. 

Konseri izleyenler arasında Konyaaltı Kent Konseyi (KKK) Yabancılar Meclisi Başkanı, Lider Kadınlar Platformu Başkanı ve Konyaaltı Dostluk Korosu Şefi Zera Vareldezhi ile Azeri piyanist Mahira Nabılı da vardı. Zera Vareldezhi, Reiner Weis’ten bazı şarkılar seslendşirmesini istedi ve sesiyle ona eşlik etti.

Mahira Nabılı, Weiss’ten piyanoyu ilk devralan konuk oldu ve birbirinde güzel eserler seslendirdi. Daha sonra çocuklardan ve gençlerden bazı konuklar piyono ile ilgilibecerilerini sergiledi.

Son olarak Mahira Nabılı ve Zera Vareldezhi ikili olarak sahne aldı. Nabıllı ‘‘Nazende Sevgilim’’i  çaldı, Vareldezhi söyledi. İkili yoğun alkış aldı.

Zera Vareldezhi, ‘‘Azerbaycan kökenli piyanistimizin eşliğinde, ‘Nazende Sevgilim’ eserini ilk defa provasız olarak söyledim. Bu eseri Azerbaycanlı bestekar Reşid Behbudov'un bestelemesi ve piyanistin Azerbaycanlı olması, eseri benim için daha heyecan verici hale getirdi’’ dedi.

Editör: Haber Merkezi