Erhan KIZILYAR

*

 Malatya -Arguvan  Belediye Başkanı  Ersoy Eren, Arguvan’ın adını ülke düzeyinde duyuran ve önemli bir kültürel etkinlik olan  Uluslararası Arguvan Türkü Festivali için çalışmaların yoğun bir şekilde sürdürüldüğünü açıkladı.

Arguvan’ın tüm kurumları işin içinde

Başkan Eren, 2003 yılında başlanan ve ilçenin kültürünün yaşatılması, adının duyurulması ve halkın bir araya getirilmesi anlamında en önemli etkinliği olan Uluslararası Arguvan Türkü Festivali’nin bu yılda düzenleneceğini, bu amaçla; Malatya, Ankara ve İstanbul başta olmak üzere çalışmaların sürdüğünü bildirdi. İstanbul’da Arguvan Vakfı önderliğinde bir komite kurulduğunu açıklayan Eren, “ Festivalimiz için çalışmalar başladı. İstanbul’da Arguvan Vakfı’mız, derneklerimiz, Ankara Derneğimiz, Malatya’da derneklerimiz hepsi işin içinde. Bayramdan sonra bu çalışmalar netleşecek. Tabi bu işin ciddi de bir ekonomik boyutu var. Tüm kurumlarımızın, Arguvan ve Türkü dostlarının desteğini bekliyoruz.

Önceki festivaller için çalışma erken başlardı. Ocak ayı gibi. Bu sene seçimler nedeniyle maalesef böyle bir olanak olmadı.  Doğal olarak biraz geç başladık.  Bu sene 16.’ncısı olacak. Zaman zaman aralar verildi. Pandemi nedeniyle ara verildi. Bazı terör olayları nedeniyle ara verildi. Deprem oldu yapılamadı.. Ama bu sene yapılacak. Sanatçılar henüz netleşmedi. Bu konuda da çalışmalar sürüyor.”

Kadın Dinlenme Evi açıldı

Arguvan Belediye Başkanı Ersoy Eren bir sorumuz üzerine de göreve geldikten bu yana yapılan çalışmalar hakkında da şu bilgileri verdi.

Seçimlerde vaatlerimiz vardı. Bunlardan biri Kadın Dinlenme Merkezi idi. Bir yer açılmıştı ama uygun değildi.

Arguvan’da yazın olsun, kışın olsun işi için, ya da bir başka gerekçeyle ilçe merkezine gelen kadınlar, işi bitene kadar, ya da köyüne dönecek zamanı beklerken ya parklarda, ya dükkanların önlerinde zaman geçirirdi. Emzirme durumunda olan kadınların çocuklarını emzirecek yer yoktu. Şimdi ana cadde üzerinde kadınlarımızın rahatça ulaşabileceği yerde içinde; tuvaleti, emzirme odası ,  televizyon seyredilebilen bir dinlenme alanı olan, çayın bedava olduğu bir dinlenme yeri açtık. Bir de bayan görevlimiz kadınlara hizmet veriyor”

Gençlik Merkezi ve Anaokulu yapılacak

Bir de gençlik merkezi açmayı planladıklarını açıklayan Başkan Ersoy Eren, bunların ikisinin de daha modern şekilde yapılması için yerlerinin belirlendiği ve  Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’nın destek olacağını ve proje çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Başkan Ersoy ayrıca Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel’in desteğiyle de ilçeye bir Anaokulu yapılacağını bu konuda da projenin ve yerin hazır olduğunu bildirdi.

*

Konut ve Mesire alanı

Arguvan Belediye Başkanı Ersoy Eren, önümüzdeki döneme ilişkin de bazı önemli projeler üzerinde çalışmaların sürdüğünü de belirtti.

Ersoy’un üzerinde önemle durduğu bu projeler ise şöyle.

Bülent Ecevit'ten Tunç Yalman'a mektuplar Bülent Ecevit'ten Tunç Yalman'a mektuplar

-İlçede konut konusunda önemli bir çalışma yapmak üzere çalışma ve bu konuda araştırma sürüyor.

-İlçeye çok güzel  bir mesire alanı kazandırılacak

-Arguvan yararına halkın yararına olan başlamış güzel işler geliştirilerek devam ettirilercek. Bu anlamda özellikle Doğa Tarım Kooperatifi ile işbirliği sürecek.

Editör: Haber Merkezi