TÜRKİYE

Balcıoğlu. Başımızın üstündeki cam tavan kırıldı

CHP Örgüt toplantısında konuşan Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, , “Başımızın üzerindeki cam tavan kırıldı baba evinde artık az değiliz, daha çoğuz, yarın daha da çok olacağız. 31 Mart’ta hep birlikte kazandık, ülkemizin geleceğini hep birlikte kuracağız” dedi. .

Cumhuriyet Halk Partisi Silivri’de örgüt toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe Başkanı İbrahim Kömür ve Parti Meclis Üyesi Berker Esen, İl Başkan Yardımcıları, geçmiş dönem ilçe aşkanları, ve Cumhuriyet Halk Partisi Silivri Örgütü katıldı. Toplantıda Silivri’nin geçmişi ve bugünü değerlendirildi, gelecek planlandı.

Balcıoğlu: Birlikte kazandık

Silivri’de Cumhuriyet Halk Partisi Örgüt Toplantısı gerçekleşti. Toplantıda seçim döneminde Silivri’de gerçekleştirilen çalışmalar konuşuldu. Örgüt toplantısında konuşma yapan Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, seçim dönemindeki çalışmaların hep birlikte yürütüldüğüne dikkat çekti. Türkiye’nin dört yanında yaşanan değişim ve dönüşümün arasına Silivri’nin adının altın harflerle yazıldığını gururla ifade eden Başkan Balcıoğlu, seçim sürecinde yaklaşık 150 gün sahada, durmadan, yorulmadan, sokak sokak dolaşıp vatandaşları dinlediklerini ifade etti.

Yine seçim döneminde sandıklarda nöbet tutan demokrasi kahramanlarına teşekkürlerini ileten Balcıoğlu, “Seçim günü sandıklarda okullarla ilçe seçimde görev alan tüm demokrasi kahramanlarımız vardı. Bu başarıda emeği olan tüm yol arkadaşlarıma Cumhuriyet Halk Partisi aileme sonsuz teşekkür ederim.  Bakın çok samimi söylüyorum her şeye herkese rağmen biz kazandık hep birlikte zafere inananlarla kazandık” dedi.

Başkan Balcıoğlu, 21 meclis üyesiyle Silivri tarihinin en büyük farkıyla seçim kazandıklarını belirterek, "Gençlerden ve kadınlardan oluşan bir liste ile seçime girdik ve bu tarihi başarıyı elde ettik" ifadelerine yer verdi.

Bu başarı sadece başlangıçtır

Bu başarının sadece başlangıç olduğuna dikkat çeken Başkan Balcıoğlu, şöyle konuştu:

Yola çıkarken yol arkadaşlarıma “Arkadaşlar, başaracağız mutlaka başaracağız. Bu yolda bize inananlarla bize güvenenlerle birlikte başaracağız. Ancak sanmayın ki başarınca siz başardınız diyecekler, başarının sahibi çoktur başarısızlık ise kimsesizdir. Başaramazsak ben demiştim, biz demiştik. Liste yanlıştı, aday hatalıydı kampanya eksikti gibi bir sürü sebep sayacaklar o yüzden mutlaka ama mutlaka başaracağız” demiştim. Şükürler olsun ki, bize inananlarla birlikte başardık. Bu başarı sadece bir başlangıçtır. Göreceksiniz, daha yeni başlıyoruz.

Kimsenin emeğine haksızlık etmemek gerekiyor

Seçimde kazanılan başarının tek bir yere bağlanmaması gerektiğine dikkat çeken Başkan Balcıoğlu, “Bu konu da şunu söylemek istiyorum. Seçim başarısını nereye mal etsek ya da hangi bahane ile küçümsesek, hangi algı ile işlevsizleştirsek diyenlere karşı işte hep birlikte yaşadığımız gerçek budur. Biz bu seçimi el ele kol kola hep birlikte kazandık. Bu başarıyı sadece bana, meclis üyelerimize, partimizin örgütüne, siyasi koşullara ya da ekonomiye bağlamak, bu unsurların her birine haksızlık olur” diye konuştu.

Kimsenin kimsenin emeğine haksızlık etmemesi gerektiğini söyleyen Balcıoğlu, bu süreçte emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti, bu başarıyı kimsenin gölgelemesine izin vermeyeceğinin altını çizdi.

Eleştirmek için eleştirmeyelim

Gerek seçim sürecinde gerekse seçimden sonra kazanılan başarıya rağmen yerli yersiz yapılan eleştirilerin uygun olmadığını belirten Balcıoğlu, “Şunu da söylemeden geçemeyeceğim ortak akla her fikre her sese her görüşe saygım sonsuz. Ancak sadece eleştirmek için eleştirmeyelim hem sürece hiç katkı koymayıp hem de partimizi sosyal medyada kahvehane köşelerinde eleştirerek bir yere varamayız. Önerisi olana, fikri olana sürece katkı koyacak herkese kapım sonuna kadar açık” dedi.

Borç çok ama umut daha da çok

Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, örgüt toplantısında yapılan seçim ve kampanya sürecine dair değerlendirmelerinin ardından, 1 Nisan ve sonrasına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Belediyeyi devraldıklarında karşılaştıkları mali durumun zorluğuna dikkat çeken Başkan Balcıoğlu, "3 milyar TL bütçesi olan bir belediyeyi, daha üçüncü ayında 1.5 milyar TL borç yükü ile devrettiler" dedi. Karşılaşılan tabloya rağmen umutsuz olmadıklarını belirten Balcıoğlu, el ele Silivri’yi daha iyi noktalara getireceklerini vurguladı.

Başkan Balcıoğlu, iktidarın yayımladığı Kamuda Tasarruf Genelgesine de değindi. Genelgenin belediyelerin hizmet alanlarını kısıtlayıcı bir etkisi olduğuna işaret eden Balcıoğlu, Kamuda Tasarruf Genelgesine rağmen hizmete hız kesmeden devam edeceklerini belirtti.

Belediyeciliğe bakış açısının değişmediğini ve hizmetlerde aksama olmayacağını ifade eden Balcıoğlu, "Standart belediyecilik hizmetlerinde bir aksama olmayacak. Her kuruş sosyal belediyecilik için, yoksullar için, dezavantajlı gruplar için harcanacak. Benim belediyeciliğe bakış açım net" dedi.

Başamızın üstündeki cam tavan kırıldı

Son dönemde yapılan hizmetlerden bahseden Başkan Balcıoğlu, “5 sene boyunca yapılmayıp seçim üstü apar topar temeli atılan gençlik ve kültür merkezinde çalışmalarımız gece gündüz sürüyor. En önemlisi seçim döneminde hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek diyerek belirttiğim kahvaltı kırtasiye desteği projemizin fizibilite çalışmalarını tamamladık. Eylül ayında okullar başlar başlamaz hayata geçmiş olacak” diye konuştu.

Türkiye’nin geleceğini inşa ederken hep birlikte olmanın önemini vurgulayan Başkan Balcıoğlu, konuşmasını, “Başımızın üzerindeki cam tavan kırıldı baba evinde artık az değiliz, daha çoğuz, yarın daha da çok olacağız. 31 Mart’ta hep birlikte kazandık, ülkemizin geleceğini hep birlikte kuracağız” ifadeleriyle sonlandırdı.

 Kömür: Seçim bitti mücadele sürüyor

Toplantıda konuşan Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı İbrahim Kömür, seçim döneminde Silivri’de adım atılmadık yer kalmayana kadar çalıştıklarını ifade etti. Silivri’deki tüm vatandaşlara dokunmayı hedeflediklerini söyleyen Kömür, seçim dönemindeki başarının ardında genç neferlerin emeğinin büyük olduğunu vurguladı.

Seçimi kazandıktan sonra rehavete kapılmamak gerektiğine dikkat çeken Kömür şöyle konuştu:

İstanbul’da İmamoğlu, Silivri’de Balcıoğlu diyerek ilçemizde hem Ekrem İmamoğlu rüzgarını hem de Bora Balcıoğlu rüzgarını estirdik. Seçimi kazandık bitti bundan sonrası Bora Balcıoğlu’nda diye bir şey yok. Seçim bitti bundan sonrası ilçe yönetiminde diye de bir şey yok. Bakın bugün parti meclisi üyemiz olan, Berker kardeşim ilçe başkanı olduğu kongrede bir cümle kurmuştu ‘Mücadele sadece seçimden seçime kazanılmaz, mücadele seçimin bittiği günün ertesinde başlar’ demişti. Seçim bitti mücadele bitmedi şimdi hedef genelde iktidar. Şimdi hedef yerelde kazandığımız oy oranını korumak ve geliştirmek şimdi hedef Bora Başkanımızla birlikte Silivri’mizi geleceğe taşımak.

Devredilen ağır borç yüküne rağmen durmadan hizmet ettiklerini dile getiren Kömür, borçlar altında ezilen belediyeden halka dokunan ve çözüm üreten belediyeye geçtiklerini söyledi.

Silivri’yi en güzel şekilde yönetmenin dışında yereldeki iktidarı genele taşımak istediklerini açıklayan Kömür, “Bunun için sokak sokak dolaşarak, halkımıza partimizin politikalarını ve hedeflerini anlatarak, halkımızın sorunlarını dinleyerek, çözüm yolları üretmek için hep birlikte çabalamalıyız.

Bu anlayışla diyorum ki; yaşasın Cumhuriyet, yaşasın Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emanet ettiği Cumhuriyet Halk Partisi” dedi.

Bakır: Silivri’yi takdir ediyorum

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkan Yardımcısı Murat Bakır, örgüt toplantısında gerçekleştirdiği konuşmada Silivri’de yürütülen seçim çalışmasını takdir ettiğini söyledi. Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu’nun borç yüküne ve Kamuda Tasarruf Genelgesine rağmen belediye hizmetlerini sürdürmesi konusunda teşekkürlerini iletti. Bakır, parti olarak Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın izinden durmadan ilerleyeceklerini ve önce İstanbul’u sonra Türkiye’yi yüceltmek için çalışacaklarını ifade etti.

Esen: Yerelde kazandık sıra merkezi iktidar

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclis Üyesi Berker Esen’de örgüt toplantısında konuştu. Seçimlerin ardından çalışmalarını daha da hızlandırdıklarını söyleyen Esen, “Biz bu mücadelenin kazananı olduk fakat kazanmamız çalışmalarımızın yavaşlayacağı anlamına gelmemeli. Yerelde kazandık, sıra iktidar olmakta demeli ve çalışmalarımıza durmadan devam etmeliyiz” dedi. Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu ve ekibine teşekkürlerini ileten Esen, “Silivri’de yeni bir dönem başladı. Başkan Bora Balcıoğlu ve genç ekibiyle belediye durmadan çalışıyor. Silivri’de herkes eşit hizmet alıyor ve almaya devam edecek. Biz ilk günkü heyecanımızla, hiçbir çocuk yatağa aç girmeyene dek çalışacağız” diye konuştu.