YAŞAM KOÇU

Çocuklar Silivri'de parka ömür biçti!

Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, göreve başladığından bu yana 3'ncü parkı hizmete açtı. Coşkulu gösterileri ile Balcıoğlu'na rahat konuşma olanağı tanımıyan çocuklar, 'Bu park size ne kadar dayanır?' sorusuna ise 'En fazla iki hafta. İki hafta sonra gel park yok!" yanıtını verdiler.

Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, göreve başladığından bu yana 3'ncü parkı hizmete açtı.  Açılışta ise Balcıoğlu'nu bir sürpriz karşıladı. Mahallenin afacan çocukları sabahtan itibaren parka akın etmiş, parkı tıka basa doldurmuştu. Başkan Balcıoğlu'nun gelmesi ile; ıslık, alkış başta olmak üzere büyük coşkuyla ortalığı birbirine katan çocuklar, başkanın  konuşmasını sık sık kestiler ve Balcıoğlu'na  rahat  konuşma yapma olanağı  tanımadılar. 

Park 2 hafta zor dayanır!

Aşırı hareketlilikleri nedeniyle dikkat çeken çocuklar 'Parktaki bu aletler size ne kadar dayanır?' sorusuna 'En fazla iki hafta. İki hafta sonra gel park yok!" yanıtını verdiler. 

Esenyurt'a çaktı!

Çocukların yoğun sevgi gösterileri nedeniyle zor şartlar altında konuşan  Başkan Balcıoğlu, Esenyurt’taki yeşil alan eksikliğine de değinerek “Samimi söylüyorum, Esenyurt’ta mezarlıklar dışında yeşil alan bulmak zor. Ancak biz tam tersine bir bakış açısıyla hareket ediyoruz işte bu yüzden, bu parkı bu bölgeye kazandırmak bizim için büyük bir önem taşıyor” diye konuştu.

*

Balcıoğlu, açılışı yapılan; İmece Sokak’taki Yaşam Parkı’nın ; 850 metrekarelik alana 165 metrekare sert zemin ve 400 metrekare yeşil alan ve ağaçlarla donatıldığını belirtti. Çift kuleli oyun alanının 130 metrekarelik alana çocuklar için özenle tasarlandığını belirten Başkan Balcıoğlu, “Spor yapmak isteyen hemşehrilerimiz için üçlü fitness aletleri grubunu parkımıza ekleyerek, sağlıklı ve aktif bir yaşamı teşvik ediyoruz. Dinlenmek ve keyifli vakit geçirmek isteyenler için de oturma ve piknik alanlarını modern kent mobilyaları ile donattık” dedi.

Top sahası da yapılıyor 

 Başkan Balcıoğlu, çocukların talepleri doğrultusunda top sahası yapımına başladıklarını da belirterek "Projede yer almamasına rağmen, çocuklarımızın isteğini geri çevirmedik ve hemen çalışmalara başladık" şeklinde konuştu.

Başkan Balcıoğlu, Silivri’ye daha fazla yeşil alan kazandırmak için Değirmenköy, Gümüşyaka, Kavaklı ve Selimpaşa gibi mahallelerde 12 yeni park projesinin yapımına devam ettiklerinin altını çizdi. Beyciler, Çeltik ve Gümüşyaka’da da 3 yeni park projesinin yakında başlayacağını ifade eden Başkan Başkan, "Toplamda 23 park ve yeşil alan düzenlemesini tamamlayarak Silivri’yi daha yeşil bir geleceğe kavuşturacağız" dedi.

Muhtar : Çocuklar başkanı seviyor

Yenimahalle Muhtarı Müslim Üstün, çocukların Başkan'a duyduğu sevginin büyüklüğünü vurguladı. Belediye ile iş birliği içinde çalışmaya devam edeceklerini açıklayan Üstün, "Çocuklar sizi o kadar seviyor ki, bu yatırımlarınızı fazlasıyla takdir ediyorlar. Bu yatırımlar, mahallemiz ve Yenimahalle için büyük bir önem taşıyor. Şahsen ve mahallem adına sizlere çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.