TÜRKİYE

BİNLERCE İNSAN ZEHİR SOLUYOR

Silivri Ortaköy Sanayii Sitesi’ndeki iki kurumun havaya bıraktığı zehir nedeniyle binlerce insanın sağlığı tehdit altında. Vatandaşlar evlerinde oturamadıklarını, nefes alamadıklarını ve zehir soluduklarını belirttiler.

Erhan KIZILYAR 

Silivri Selimpaşa TOKİ Emlak Konutları Yönetimi bugün düzenlediği basın toplantısı ile, site bitişiğinde bulunan Ortaköy Sanayii Sitesi içerisindeki iki kuruluşun havaya bıraktığı zehirli maddeler nedeniyle 20 bin dolayında insanın sağlığının tehdit altında bulunduğunu açıkladı.

Aslan: Havaya zehir bırakıyorlar

Site yönetimi adına bir basın açıklaması yapan Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Aslan,  ‘DGM’ adında çatı kaplaması üreten bir firmanın gecenin geç saatlerinde zehirli bir maddeyi havaya bıraktığını, yine Karayolları arazisi üzerinde yer alan bir taş kırma firmasının da toz bulutunu havaya bıraktığını belirterek, “ Bu iki firma vatandaşların sağlığını ciddi bir şekilde tehdit etmektedir. Sitemizde yaklaşık beş bin, Ortaköy ve Kavaklı beldeleriyle birlikte 20 bin dolayında insan zehir soluyor. Site sakinlerimizden özellikle de kadınlardan çok yoğun şikayetler alıyoruz. Bizler de durumu yaşıyoruz. “ dedi.

“Yetkilileri duyarlı olmaya davet ediyoruz”

Bu iki kurumun halk sağlığını tehdit etme yanında, Ortaköy Sanayii Sitesi’nde çevreye duyarlı olarak düzgün bir şekilde üretim yapan yüzlerce sanayii kuruluşunun da itibarını zedelediğini bildiren Başkan Ertuğrul Aslan,  “Çevre Bakanlığı, İl Sağlık Müdürlüğü, İBB Sağlık Daire Başkanlığı, Silivri Belediyesi ve Silivri Kaymakamlığı başta olmak üzere tüm kurumları duyarlı olmaya davet ediyoruz. “ dedi.

Vatandaşlar: Nefes alamıyor boğuluyoruz

Bu arada toplantı sonrasında basın mensuplarına konuşan site sakinleri de;  zaman zaman nefes alamaz duruma geldiklerini, boğulduklarını ve evlerinde oturamadıklarını belirterek yetkilileri  bu iki kurum hakkında acil önlem almaya davet ettiler.