Erhan KIZILYAR 

Silivri Balkan Göcmenleri Dernek Başkanı Ercan Çalışkan, bir süredir Bulgaristan’daki soydaşlarla bağlantılı sıkıntılı gelişmeler yaşandığını belirterek gelişmeleri kaygıyla izlediklerini açıkladı.

Genco Erkal yaşama veda etti Genco Erkal yaşama veda etti

Çalışkan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Meriçler Belediye Başkanı Mümin İskender’in 72 saatlik gözaltı süresinin dolmasına rağmen hiçbir gerekçe göserilmeden gözaltında tutulduğunu belirtti.  Durumu kınayan Çalışkan’ın paylaşımı aşağıdaki şekilde.

“Bulgaristan göçmenlerinin Türkiye Cumhuriyeti'ndeki sivil toplum temsilcileri olarak, Bulgaristan'da Hak ve Özgürlük Hareketi (HÖH-DPS)'nde yaşanan gelişmeleri bir süredir kaygıyla izliyoruz. Bulgaristan'daki Türklerin asimilasyonuna karşı direnişin bir ürünü olarak kurulan, birlik ve beraberliğimizin sembolü olan HÖH partisinde yaşanan parçalanma bizleri üzmüşken Onursal Başkan Dr. Ahmed Doğan'ın yanında yer alan başta Belediye çalışanlarına uygulanan işten çıkarma ve baskı haberleri bizleri derinden üzmüştür.

Haskovo (Hasköy) Mineralni Bani (Meriçler) Belediye Başkanı Mümin İskender'in 72 saat olan yasal gözaltı süresi dolmasına rağmen hiçbir gerekçe olmadan serbest bırakılmamasını da kapsayan, demokratik olmayan bir tavırla gerçekleştirilen tüm faaliyetleri esefle kınıyor, bu uygulamaların en kısa sürede sonlanmasını diliyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Yönetim Kurulu Adına

SİLİVRİ BAL-GÖÇ Dernek Başkanı

Ercan Çalışkan

Editör: Haber Merkezi