Silivri Demokrasi Platformu sokak hayvanlarına yönelik yeni yasaya karşı Silivri sahilinde dün başlayan bugünde devam edecek olan protesto gösterisine katılma çağrısı yaptı.

Platformun çağrısında şu görüşlere yer verildi .

“5199 sayılı hayvanları koruma kanununun yetersiz kalmasI iddiasıyla iktidar millet vekillerinin imzasıyla  gündeme  gelen ve komisyondan geçen, sokak hayvanlarına  yönelik  kanunun insanı, ahlaki ve yaşam hakkının kutsaligina saygı temelinde iyileştirilmesi beklenirken, uyutma, ötenazi gibi kıyım ve öldürme refleks ile ülke gündemine  oturan yasa teklifinin görüşülmesi ve komisyondan geçmesi toplum vicdanını harekete geçirmiştir.

Karpuz Festivali'nde Muazzez Ersoy rüzgarı Karpuz Festivali'nde Muazzez Ersoy rüzgarı

Anlıyoruz, yurttaşlar  arasındaki sosyal, siyasal ,dini, etnik ve cinsiyet farklılıklarına tahammül gösteremeyenlerin sokak hayvanlarına tahammül  edebilmeleri beklenemez.

 Yer yüzünün sadece insanlara ait olmadığı,  hayvan, börtü böcek  her türlü canlı varlıkların  eşit hak ve yaşama sahip oldukları gerçeğini kabul edemeyenlerin tarihten beri uyguladıkları hayvan kırımı yeni değildir. 

Yakın tarihimizin  Hayırsız  Ada faciası hala vicdanları yaralamakta, tarihe bir dönemin kara bir barbarligi olarak geçmiştir.

Siyasal iktidar durup dururken bunca sosyal siyasal, uluslararası sorun varken, neden sokak hayranlarıyla uğraşıyor?

Zam, hayat pahalıgi, paranın alım gücünün  yerlerde sürünmesi  gibi nedenlerle köpek, kedi ve diğer ev hayvanı besleyen  insanlar kendilerini geçindiremez olunca bakıp barındırdıkları hayvanları sokaklara bırakmaya mecbur bırakmış, sahipsiz  sokaklarda başı boş gezen hayvan artmıştır. Bunun sorumlusu ne hayvanlardır nede hakkımızdır. Bunun sorumlusu bir fiil bu ekonomik yolsullaşmayı yaşatanlardır.

İktidar ve destekçileri,  içinde çıkılmaz hale getirdikleri ekonomik yıkımın faturasını,  işçilere, emeklilere, köylüye,  memura, esnafa  çıkarırken  hayvan katliamı yasalarıyla  güya  vatandaşın  "güvenliği ' için sokak hayvanlarını hedef almıştır.

Yönetim aczine düşen iktidar,   hıncını  muhaliflere ve sokak hayvanlarına  yöneltmektedir.”denildi.

Editör: Haber Merkezi