Denizlerde av yasağının sona ermesiyle birlikte Büyükçekmeceli balıkçılar, ağlarını denizle buluşturmak için Mimarsinan limanından ayrıldı.

Balıkçılar yeni av sezonu için 'Vira Bismillah' diyerek, denize açıldı.

15 Nisan’da başlayan balık av yasağı sona erdi

Türkiye’de 15 Nisan’da başlayan balık av yasağı sona erdi. Av yasağının kalkmasının ardından Büyükçekmece ilçesi Mimarsinan iskelesinde av sezonu töreni düzenlendi. Büyükçekmece Belediyesi Gülcemal Sosyal Tesisi’nde balıkçılar ile bir araya gelen CHP Büyükçekmece İlçe Başkanı Halis Çiçekçi, Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Murat Erçağ, CHP Grup Başkanvekili, İBB ve Büyükçekmece Belediye Meclis üyesi Tarık Erdoğan yeni sezonun hayırlı ve bereketli olması dileklerinde bulunarak yeni sezonun ilk avı için denize açılan balıkçıları uğurladılar.

“Balıkçı Sokağı” projesi hayata geçiyor

Özer: Afetleri Felakete çevirmemek için çalışacağız Özer: Afetleri Felakete çevirmemek için çalışacağız

Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Murat Erçağ, bu yıl da balık av sezonu açılışında Büyükçekmeceli balıkçılarla buluştuklarını belirterek şu açıklamayı yaptı: “Büyükçekmece Belediyesi olarak hayata geçireceğimiz “Balıkçı Sokağı” projemizi konuştuk. Önümüzdeki günlerde tekrar bir araya gelerek “Balıkçı Sokağı” projemizi şekillendireceğiz. Belediye Başkanımız Sayın Hasan Akgün’ün de büyük önem verdiği projeyi hızlıca hayata geçireceğiz. Denizlerimizim bizleri nimetleriyle buluşturduğu ve balıkçılarımızın tekrar emeklerinin karşılığını alacağı bu 1 Eylül gecesinde tekrar bir kez daha vira bismillah diyoruz. Yeni av sezonunun tüm balıkçılarımıza hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum.”          

Editör: Haber Merkezi