Erdhan KIZILYAR 

CHP İstanbul İl Başkanlığı Eylül ayında yapılacak Tüzük Kurultayı öncesi, üye şartı aranmaksızın tüm İstanbul halkının görüşünü alıyor. Parti bu amaçla vatandaşların görüşlerini iletesbileceği https://istanbulunsesi.org adlı bi site oluşturdu.  Vatandaşlar 19 Ağustos akşamına kadar görüşlerini site aracılığıyla partiye iletebiliecekler.

CHP İstanbul İl Başkanlığı konuyla ilgili şu bilgilendermeyi yaptı:

“Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanlığı, bugünün ve geleceğin siyasetinin ihtiyaçlarına cevap verebilecek bir parti tüzüğünün hayata geçmesi için kurultay sürecinin olabildiğince katılımcı, farklı fikirlere açık, şeffaf yürütülmesini amaçlamaktadır.

Parti içi demokrasinin sadece parti içi bir mesele olmadığı, ülkenin demokratikleşmesinin yolunun siyasi partilerin demokratikleşmesinden geçtiği bilinci ile CHP’de yaşanan yönetim değişiminin partinin örgütlenme ve işleyişine yansıtılacağı bu tüzük kurultayının tarihsel bir önemi olduğunu düşünüyoruz.

Bu sebeple hazırlık sürecinden uygulanmasına kadar sadece parti içi dinamiklerin değil örgütlü ya da örgütsüz CHP’nin, ülkenin daha demokratik, hesap verebilir bir yapıya kavuşmasını dert edinen herkesin görüşlerini çok önemsiyoruz. Fikir ve düşünceleriniz yapılacak tüzük kurultayına yansıtılabilmesi için anket formumuzu yanıtlamanızdan büyük mutluluk duyarız”

Silivri Domates Festivaline hazırlanıyor Silivri Domates Festivaline hazırlanıyor

Editör: Haber Merkezi