Erhan KIZILYAR 

Uzun zamandır  İBB Meclisi’nde bekletilen Büyükçekmece Tepecik’in 1/5000’lik planları bugün meclisten geçti. 

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, sosyal medya hesabından yayımladığı video ile gelişmeyi duyururken, başta İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu olmak üzere planın geçmesinde emeği olan imar komisyonuüyelerin ve  İBB Meclis üyelerine teşekkür etti.

1/1000’lik planda acil olarak çıkartılacak

Başkan Akgün açıklamasında şunları söyledi:

Uzun zamandan beri İBB Meclisinde bulunan Büyükçekmece Tepecik Merkez imar planları İBB Meclisinden oybirliğiyle çıktı.

Sadece merkez planları çıktı. Mecliste iki ay tatile girdi.  Tepecik merkezin aciliyeti vardı. İki aylık süreyi değerlendirmek istedik.  Depremde merkezde büyük sıkıtımız olackatır.   Büyükçekmece Tepecik Merkezin 1/1000 lik planların da bir an önce yapıp  uygulamaya gcçebilmek için bu planların iki bölümde çıkartılmasına karar verdik.  Tepecik’in kalan kısmıyla Türkoba planlarını da çalışıyoruz. Eylül ayında  itibaren büyükşehir meclisine gelecek ve çok hızlı çıkartacağız.   Deprem kapıda. Nerde ne varsa planları yapıp eski binaları yenilemek için;  devlet, belediye, İBB, müteahhit, mal sahibi  dörtgeninde kentsel dönüşümü hep beraber  yaparak vatandaşın mal ve can güvenliğini sağlayacğız.

Bu planların çıkartılmasında emeği geçen İBB Başkanı sevgili kardeşimiz Ekrem İmamoğlu’na, meclis grup başkanlarına, meclis başkanvekiline , imar konisyonu başkanı ve üyelerine, ve tabiki bunu oylayıp karar veren meclis üyelerine şahsım ve halkımız adına şükranlarımı sunuyorum. Tepecik halkına hayırlı olsun.”

Silivri Domates Festivaline hazırlanıyor Silivri Domates Festivaline hazırlanıyor

Editör: Haber Merkezi