Erhan KIZILYAR 

Avrupa Uluslar Şampiyonası’nda katılan Türk Milli Takımı maçlarını izlemek üzere Almanya’da bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, siyasi temaslar yapmaktan da geri kalmıyor. İmamoğlu'nun sosyal medya hesabında yer alan paylaşımlara göre Başkan  İmamoğlu Almanya'da ; Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ve Maliye Başkanı ve Liberal FDP’nin Genel Başkanı Chiristian  Lindner ile görüştü.  Ziyarette Lindner İmamoğlu’na EURO 2024 futbol topu hediye etti.

Baerbock Birlik90/Yeşiller Partisi’nin eş Genel Başkanı olarak Almanya’da sol kanadın çok önemli bir ismi. Lindner ise Liberal Parti’nin lideri.

Lindner, Cumhurbaşkanı Steinmeier’in Türkiye’ya yaptığı ziyarette de yer almıştı. Hatırlanacağı üzere Cumhurbaşkanı Steinmeier o ziyarette Başkan İmamoğlu biraraya gelmişti.

İmamoğlu yine Almanya’da Berlin Eyalet Başbakanı CDU’lu Kai Wagner ile de bir araya geldi.

İmamoğlu, Dışişleri Bakanı Baerbook ile yaptığı görüşmeye ilişkin olarak, "Berlin'de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Başkanı olarak Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock  ile görüştüm. 
Görüşmede Baerbock ile;  iklim değişikliği, artan eşitsizlikler ve aşırı yoksulluk gibi küresel sorunlarla mücadelede #şehirdiplomasisinin önemi konularında görüş alışverişinde bulunduk" dedi. 

Kent Konseyi  Gazze’deki katliamı kınadı Kent Konseyi Gazze’deki katliamı kınadı

Editör: Haber Merkezi