Erhan KIZILYAR 

2009-2019 yılları arasında Silivri Belediye Başkanlığı yapan, görev yaptığı dönemde TÜRAM( Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi) ve Tarım Lisesi kurarak Türkiye’ye örnek olan Özcan Işıklar bu kez de tarımın kitabını yazdı.

Işıklar’ın Akademisyen Esin Yalçıntaş ile kaleme aldığı “ Sürdürülebilir Gıda Üretim Stratejisi Olarak -Kentsel Tarım- İstanbul Örneği’ isimli kitabı için Hürriyet Gazetesi yazarı Yalçın Bayer’de bir tanıtım yazısına yer verdi.

Yaşamın geleceğine ışık tutan bir kitap

 Hürriyet Gazetesi Yazarı Yalçın Bayer  dünkü yazısında kitap için “Yaşamın geleceğine ışık tutuyor” yorumunu yaptı.

Bayer yazısında şu görüşlere yer verdi.

Sürdürülebilir Gıda Üretim Stratejisi Olarak ‘Kentsel Tarım İstanbul Örneği’ kitabını Özcan Işıklar ve Esin Yalçıntaş yazmışlar. İlginç çalışmalar da yapmışlar; toprakla ve doğayla yeniden bağlantı kurmanın, gıda üretiminde sürdürülebilir stratejik çözümler yaratmanın en yenilikçi yollardan biri olan kentsel tarıma , sürdürülebilir yaşamın geleceğine ışık tutuyorlar.

Ülkemizde kentsel tarım konusunda gerek teorisine gerek uygulamasına hâkim olan duayen siyasetçi Özcan Işıklar ve Esin Yalçıntaş’ın birlikte yazdıkları kitap, sürdürülebilir gıda üretimi için çok önemli bir yol haritası.

Bu kitap, kentlerde tarım arazilerini korumanın yanı sıra şehirlerin beton duvarları arasında yeşeren bahçeleri, çatılarda yükselen seraları ve topluluk destekli tarım projelerini keşfe çıkmanızı sağlıyor. Kentsel tarımın ekonomik, sosyal, çevresel ve toplumsal faydalarını dolayısıyla kentsel kalkınmayı detaylandıran bu çalışma hem akademiye hem tarımsal üretimle her ölçekte ilgilenen herkese hem de siyasete -bürokrasiye-profesyonel planlayıcılara ilham verici pratik bir yol haritası sunuyor.

Beylikdüzü Beslenme Saati'ne ödül Beylikdüzü Beslenme Saati'ne ödül

Şehirde tarım yapmanın fırsatlarını zamanın ruhu ve dijital teknoloji devrimi, akıllı tarım uygulamaları ile birlikte ele alan bu kapsamlı, cesur ve devrimci eserin öğretileri ile gerçek bir beka sorunu olan beslenme konusunda sürdürülebilir bir gıda geleceği inşa etmeye başlayabiliriz.

Bu model, temiz enerji, dijitalleşme, kentsel tarım, gıda gibi sektörlerle bağlantılı olduğunu da vurgulamak gerekiyor.

Editör: Cuma Erhan Kızılyar