Erhan KIZILYAR 

Beylikdüzü Belediyesi’nin 2022’de başlattığı ve Türkiye’ye örnek olan, ‘Beslenme saati’ projesinin dördüncü döneme başlaması programında konuşan Başkan Mehmet Murat Çalık, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e seslenerek, ‘Yayınlayın bir genelge verin okulları belediyelere; temizliğini bakımını tamamen bizler üstlenelim. Hatta kantinleri de verin. Çocuklara ekonomik olarak hizmet sunalım” talebinde bulundu.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, ‘Beslenme Saati’ etkinliğinde ‘Okullarda temizlik görevlilerinin azaltıldığını ve temizlik sorunu yaşanacağını, okullara temizlik görevlisi görevlendirilip görevlendirilmeyeceğinin’ sorulması üzerine, ‘Bizler okullarımızın bakımını yapıyoruz zaten. Her okula temizlik görevlisi zor. Ama şöyle bir temizlik ekibi oluşturulup her okulun hafta da bir gün temizlenmesini düşünüyoruz. Bu işin kökten çözümü nedir biliyormusunuz. Bakanlık yayınlansın bir genelge okulların tüm ihtiyaçlarını belediyelere versin. Bütçede buna harcama olanağı tanınsın. Bizler tüm okullarımızın ihtiyaçlarını karşılayalım.

Kantinleri de versinler

İBB Meclisi noktayı koydu: Cemevleri  ibadethanedir İBB Meclisi noktayı koydu: Cemevleri  ibadethanedir

Hatta kantinleri de versinler. Kantinlerde fiyatların yüksek olduğuda zaman zaman ifade ediliyor. Bizler kantinleri de ekonomik hizmet sunar hale getiririz. Çocuklar buradanda ihtiyaçları uygun fiyatlarla karşılar” önerisinde bulundu.

Bu ülkenin Narin’lerini korumak zorundayız

Narin Güran olayına da değinen Başkan Mehmet Murat Çalık,  ülkenin çok acı olaylarla sınandığını belirterek, ‘Çok feci olaylarla karşı karşıyayız. Bizler bu ülkenin Narin’lerini korumak zorundayız. Bunun için baştan sona bir ihtiyaç değişikliğine ihtiyaç var. Çocuk hakları en önemli haktır.” Diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi