POLİTİKA

Kömür:Geleceğe ışık tutan partiyiz

CHP Silivri İlçe Başkanı İbrahim Kömür, partinin 101. kuruluş yıldönümü nedeniyle bir basın açıklaması yaptı.

CHP Silivri İlçe Başkanı İbrahim Kömür, partinin 101. kuruluş yıldönümü nedeniyle bir basın açıklaması yaptı. Kömür açıklamasında, CHP’nin Cumhuriyet’in temel değerlerini savunmak için kurulduğu günden bu yana;  Türkiye’de demokrasi, özgürlük ve adaletin savunucusu olduğuna dikkat çekti. Kömür’ün açıklaması şöyle:

Bağımsızlık, demokrasi ve modern Türkiye vizyonu

Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi huzurunda, Cumhuriyet Halk Partisi’nin 101. kuruluş yıl dönümünü sizlerle birlikte, yerelde yeniden iktidar olarak, Türkiye’nin dört bir yanında kazandığımız seçim başarısı ile kutlamanın onurunu yaşıyoruz. Bu parti, bağımsızlık, demokrasi ve modern Türkiye vizyonu üzerine kurulmuş ve ülkemizin geleceğine ışık tutmuştur.

Cumhuriyet Halk Partisi, Kurtuluş Savaşı’nın ardından, milletimizin sadece fiziki bağımsızlığını değil, aynı zamanda geleceğini de güvence altına almak için kuruldu. Köklerimizde, vatanın bağımsızlığı için canlarını ortaya koyan Kuvayı Milliye ve Anadolu ile Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti’nin cesareti vardır. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, ulusal egemenliğin teminatı olan Cumhuriyeti kurarken, bu partiyi de milletin sesi yapmak için mücadele ettiler. Cumhuriyet Halk Partisi, Cumhuriyet’in temel değerlerini savunmak için kurulduğu günden bu yana Türkiye’nin demokrasi, özgürlük ve adalet savunucusu olmuştur.

Cumhuriyet Halk Partisi, yalnızca bir siyasi parti değildir; aynı zamanda Türkiye’yi çağdaş uygarlık seviyesine ulaştırma amacını güden bir harekettir.

Partimizin sembolü olan Altı Ok – cumhuriyetçilik, halkçılık, milliyetçilik, devletçilik, laiklik ve devrimcilik – sadece CHP’nin değil, aynı zamanda modern ve demokratik bir toplumun inşasında temel rehberdir.

Atatürk’ün şu sözleri bizler için hem bir onur kaynağı hem de görev bilincimizi pekiştiren bir hatırlatmadır: “Benim iki büyük eserim vardır; biri Cumhuriyet, diğeri Cumhuriyet Halk Partisi’dir.” Bu miras, Cumhuriyet Halk Partisi’ni bugün de ileriye taşımamız gereken sorumlulukların simgesidir.

Bugün, Cumhuriyetimiz her zaman olduğu gibi tehditlerle karşı karşıya kalıyor. Ancak hiçbir zorluk, Cumhuriyet Halk Partisi’nin bu değerlere olan bağlılığını sarsamayacaktır. Cumhuriyet ne zaman tehlikeye girse, Cumhuriyet Halk Partisi en ön safta yerini alacaktır. 101 yıldır olduğu gibi, CHP Türkiye’de demokrasinin ve anayasal hakların savunucusu olarak milletimizin bağımsızlığını ve özgürlüğünü savunmaya devam edecektir.

Milletin ve ülkenin refahı için yılmadan çalışmaya devam

Bu önemli gün vesilesiyle, Cumhuriyet Halk Partisi’nin, her türlü zorluğa rağmen, Cumhuriyetimizin kurucu değerlerini yaşatma ve geleceğe taşıma sorumluluğunu tekrar hatırlıyoruz. Atatürk’ün aydınlattığı yolda, milletimizin ve ülkemizin refahı için yılmadan çalışacağız.

Bugüne kadar olduğu gibi, geleceğe de aynı kararlılıkla bakıyoruz. 9 Eylül 1923’te yakılan meşale, 101 yıl boyunca yolumuzu aydınlattı ve bundan sonra da rehberimiz olmaya devam edecektir. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, eşitlikçi, özgürlükçü, üreten ve halkıyla paylaşan bir Türkiye hayaliyle çalışmaya devam edeceğiz. İnanıyoruz ki, partimizin öncülüğünde, ülkemizi aydınlık yarınlara taşıyacağız.

Bu anlamlı günde, kurucumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, partimize emeği geçen tüm partililerimizi saygıyla anıyor, 101. yılımızı kutlamaktan onur duyuyorum.

Bugün burada bir araya gelerek, bu tarihi mirası sahipleniyor ve geleceğe umutla bakıyoruz. CHP’nin kurucu değerlerinden aldığımız güçle, milletimizin geleceğini güvence altına almak için çalışmaya devam edeceğiz. Bugün sadece geçmişimizi anmıyoruz; yarınlarımızı da inşa ediyoruz.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak, Atatürk’ün izinde, bu büyük emaneti koruyacak, Türkiye’yi daha özgür, daha demokratik ve daha aydınlık yarınlara taşımak için var gücümüzle çalışacağız.

Yaşasın Cumhuriyet! Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi!