Köymen :Madımak seyredilen bir katliam!

Madımak, Başbağlar ve Srebrenitsa’da yaşamlarını kaybedenleri anan Maltepe Belediye Başkanı Esin Köymen; “ İnsanlığa karşı işlenen suçlar hafızalardan silinmez, hukukta zaman aşımına uğramaz” dedi.

Maltepe Belediye Başkanı Esin Köymen,   “Madımak herkesin gözü önünde gerçekleşen, kamu görevlilerinin seyirci kaldığı bir katliamdı.” diye konuştu. 

Maltepe Belediye Başkanı Esin Köymen,  Belediye Meclisinin Temmuz ayı ilk toplantısında önemli günlere ilişkin yaptığı konuşmada, 31 yıl önce Madımak’ta katliamında hayatlarını kaybedenleri andı.

2 Temmuz’un Madımak Katliamı’nın 31. yıl dönümü olduğunu anımsatan Köymen, “Yakın tarihimizin insanlık dışı katliamlarından olan Madımak, Alevi toplumunun maruz kaldığı eşitlik ilkesine ve yurttaşlık hukukuna aykırı uygulamaların sonuçlarından biridir. Madımak Katliamı’nda yitirdiklerimizi saygı, sevgi ve özlemle anıyorum. Cezasızlık pratiği ile sonuçlanan Madımak Davası’nı ve katliam failleri için çıkarılan özel affı utançla hatırlıyoruz. Madımak herkesin gözü önünde gerçekleşen, kamu görevlilerinin seyirci kaldığı bir katliamdı.” diye konuştu. 

İnsanlığa karşı suçlar af konusu olmamamıl

5 Temmuz’un Başbağlar Katliamı’nın yıl dönümü olduğunu hatırlatan Köymen sözlerine şöyle devam etti: “Terör saldırısı sonucu yaşamını yitiren 33 yurttaşımızı saygı ve minnetle anıyorum. Terörün ve her türlü şiddetin karşısında olmaya, yaşamı savunmaya devam edeceğiz. İnsanlığın gözü önünde gerçekleşen ve bir soykırım girişimi olan Srebrenitsa’da kaybettiklerimizi de saygıyla anıyorum. İnsanlığa karşı işlenen suçlar hafızalardan silinmediği gibi hukuk düzenlerinde de zamanaşımına uğramaz ve af konusu yapılmaz.” 

Ali İsmail Korkmaz'ı da unutmadı 

Beylikdüzü'ne Çinli kardeş Beylikdüzü'ne Çinli kardeş

Maltepe Belediye Başkanı Esin Köymen, Gezi olayları sırasında dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz'ı da anmayı unutmadı. Köymen şöyle konuştu. 

"10 Temmuz’un, Gezi Parkı eylemleri sırasında dövülerek öldürülen öğrenci Aliİsmail Korkmaz’ın 11. ölüm yıl dönümü olduğunu anımsatan Köymen “Bir Fenerbahçeli olarak tribünlerde gurur duyduğum bir slogan vardı. ‘Ali İsmailKorkmaz, Fenerbahçe yıkılmaz.” Gezi direnişi sürecinde, katledilen Ali İsmailKorkmaz’ı ve katledilen Gezi insanlarını özlemle anıyorum.” dedi.

Editör: Haber Merkezi