Yaz Kültür Sanat Okulları’nın açılış programında konuşan Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, “Biz ressamlar, bilim insanları çıkaran, yazarlar, gazeteciler, siyasetçiler yetiştirerek ülkeye büyük değerler katan bir Esenyurt olmak istiyoruz. O yüzden kültüre, sanata çok önem veriyorum. En önemli mottolarımızdan biri Esenyurt'u ‘kültür ve sanatın başkenti’ haline getirmek. Bunu hep beraber başaracağız” dedi.
Esenyurt Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğünün 21 ayrı kültür merkezinde, 21 farklı branşta eğitim verdiği Yaz Okulları başladı. 8-14 yaş aralığındaki 4 bin 900 çocuğun Türkçe, matematik, robotik kodlama, müzik, resim, yaratıcı drama gibi çeşitli bilim ve sanat alanlarda eğitim alacağı kursların açılışını Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer yaptı. Yunus Balta Kültür Merkezi’ndeki açılış programında tek tek derslikleri gezen Başkan Özer, ilk derslerinde öğrencilerin yanlarında oldu. Güz dönemi kursiyerlerinin müzik dinletisi gerçekleştirdiği programa, Başkan Özer’in yanı sıra Hürriyet Gazetesi Yazarı Yalçın Bayer de katıldı. Program sonunda kursiyerler, Prof. Özer’e Nazım Hikmet portresi hediye etti.
“Kültüre ve sanata çok önem veriyorum”
Esenyurt’u kültür, sanat ve eğitim alanında ileriye taşıyacaklarını söyleyen Özer, “Bizim ülkemizdeki aileler çocuklarının eğitimine önem veriyor. Özellikle kadınlar ‘Saçımı süpürge ederim
“Eğitimler çocuklarımızın kendilerini gerçekleştirmesine büyük katkı sunacak”
Verilen eğitimlerin çocukların geleceğine katkı sunacağını belirten Başkan Özer şöyle devam etti: “Bu eğitimler çocuklarımızın kendilerini gerçekleştirmesi ve gelecekte olmak istedikleri alanda yol almaları için çok büyük katkı sunacak. Bugün yapılan şeyler; yirmi yıl sonra çocuklarımızın yetişip
“Çabamız yeni Nazım Hikmetler, Yaşar Kemaller yetiştirebilmek”
Belediye Kursiyerinin, kendi çizdiği Nazım Hikmet portresini hediye etmesi üzerine mutluluğunu dile getiren Başkan Özer, “Nazım Hikmet ismi 21 yıldır kültür merkezinde yasaklıydı. Gelir gelmez Büyük Şair Nazım Hikmet'in ismini yeniden kültür merkezine verdik. Onun anısına bu kursiyerimizin, bu güzel fotoğrafını şerefle kabul ediyorum. Onu odamın en güzel yerine asacağım. Ülkeler büyük yazarlarıyla, ozanlarıyla, şairleriyle, edebiyatçılarıyla, bilim insanlarıyla anılırlar; taşlarıyla, topraklarıyla, dev kuleleriyle değil. Bugün dünyanın neresinde Nazım Hikmet’i sorsanız Türkiye'yi, Türkiye deseniz Nazım Hikmet'i söylerler. Çabamızın temeli bu ülkede yeni Nazım Hikmetler, Yaşar Kemaller yetiştirebilmektir. Size bir müjde vereyim, bir hafta sonra otuz beş ülkeden beş yüz sanatçı geliyor. Bir hafta boyunca uluslararası bir festival yapacağız. Ardından Barış ve Kardeşlik Festivali, sonrasında Edebiyat Festivali yapacağız. ‘Kültür Sanat Başkenti’ mottomuzun altını hep beraber el birliğiyle dolduracağız” ifadelerini kullandı.