Özer:U dönüşü yapmadıkça sonu uçurum! Özer:U dönüşü yapmadıkça sonu uçurum!

Silivri eski Belediye Başkanı Özcan  Işıklar;  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Silivri Alipaşa’da 100 dönüm tarım arazisinin imara açılması girişimini Tarım Soykırımı olarak değerlendirdi.

Silivri’nin bağrına harçer saplandı

Işıklar’ın konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle:

 “Günlerdir basın mensubu arkadaşlar konuyu gündeme getirip kamuoyunun dikkatini bu vahim gelişmeye çekmeye çalışmaktalar.  ilçemizde yıllardır verdiğimiz mücadele ile TARIM SİT ALANLARI BÜYÜK OVA alanları TÜRAM (Tarım Üretim Araştırma Merkezi) Ve TARIM LİSESİ ile SİLİVRİ TÜRKİYE de Tarımla anılan bilinen bir merkez haline geldi ve TARIMIN VE GIDANIN SİLİKON VADİSİ olmak gibi bir geleceği muhteşem bir idealimiz var.

Bütün bunlar biliniyor ve bu yolda kararlı şekilde yürünüyorken Silivrinin bağrına bir hançer saplanmıştır

Bu bir Tarım Soykırımıdır

Mera vasfında 100 dönüm tarım arazisi imara Şehircilik bakanlığı tarafından açılıyor. 12 Haziranda da 1/5000 lik ve 1/1000 lik planları yapılıyor. Üstelik yeteri kadar sanayi alanı varken. Bu konu hem yıllardır tarım arazisi olarak elinde tutana bir haksızlık alana bir gecede büyük bir rant sağlamanın yanında çok daha önemlisi İstanbul’un yanıbaşında KENT TARIMI için çok önemli 100 bin metrekarelik binlerce insanımızın gıdasını sonsuza dek sağlıyacak bir kaynağı yok ediyorsunuz.  Bu bir TARIM SOYKIRIMI dır buna bütün paydaşları ile tarımcılar ve halkımızın karşı durmasını bekliyoruz Basından okuduğumuz ve edindiğimiz bilgi belediyenin dava açacağı yönünde her türlü yasal girişim denenmelidir

Editör: Haber Merkezi