Hürhaber Gazetesi’nde Sevginar Sali  imzasıyla yer alan habere göre; 31 Mart 2024 yerel seçimlerinin ardından yönetim değişikliği ile Bora Balcıoğlu'nun belediye başkanlığı döneminde en çok ses getiren ve tartışmalara neden olan kararlardan biri olan Kadınlar Plajı'nın kapatılmasıyla ilgili önemli bir gelişme yaşandı.

Halep oradaysa arşın burada Halep oradaysa arşın burada

'Yılmaz Gül’e konuyu iletti'

Habere göre; Önceki dönem Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, kısa bir süre önce, İstanbul Valisi Davut Gül ile yaptığı görüşmede Kadınlar Plajı konusunu gündeme getirdi. Görüşmenin ardından İstanbul Vali Yardımcısı Ahmet Süheyl Üçer, Silivri'ye gelerek Kaymakamlık yetkilileri ile Selimpaşa'da 14 bin metrekarelik alanda Kadınlar Plajı ve ardından 100-150 şezlong kapasiteli bir halk plajı oluşturulması için çalışmalara başladı.

Kadınlar Plajı tekrar hizmete girecek

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından yer tahsisi alan Valiliğin bu çalışması, İçişleri Bakanlığının 'plajlar halkındır' projesi kapsamında Selimpaşa'da hayata geçirilecek. Kadir Has Üniversitesi sahil bölgesinde, Demirören Sitesi ile dere yatağı arasındaki bölgede, Silivri'nin ilk Kadınlar Plajı tekrardan ve ilaveten donanımlı bir halk plajının en kısa sürede tamamlanarak halkın hizmetine sunulması hedefleniyor.

CHP’li Başkanın kararı Off oluyor

Bu gelişmeyle birlikte Mart seçimlerinde Silivri Belediye Başkanlığına seçilen Bora Balcıoğlu’nun aldığı ‘Kadınlar Plajı’nı” kapatma kararı kaldırılmış oluyor. Gelişme ile sadece Kadınlar Plajı ile yetinilmiyor, ilaveten bir de bölgeye Halk Plajı yapılıyor.

Editör: Haber Merkezi