29 Mart 2019 yerel seçimlerinin üzerinden nerdeyse üç yılı geçip, yerel seçime doğru son iki yıla doğru girdiğimiz bugünlerde, "Çoğu gitti azı kaldı: 29 Mart 2019’dan bugüne belediyelere bakış” başlıklı yazı dizimizde bugün İstanbul’un en genç ilçelerinden birini Beylikdüzü’nü anlatmaya çalışacağız.
İmamoğlu'nun ceketi çıkardığı, İYİ Parti'nin kuruluş kararının alındığı ilçe
Ancak ciddi bir sıkıntıyla karşı karşıyayız. Beylikdüzü: “Nerden başlasam- hangibirini yazsam?” diye derin derin düşündüren
Yoksa; Hem İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ilk Belediye Başkanlığı yaptığı ikamet ettiği bir ilçe olması, hem de " Şehir Plancısı" bir belediye Başkanının görev yaptığı tek ilçe olması özelliğiyle İstanbul’un şanslı ilçesi mi desem?
-1980’lerde üç minik köyün bulunduğu gep-geniş ve bomboş bir arazi iken bugün; 1980’den bugüne görev yapan yerel yöneticilerin katkılarıyla; çok güzel planlanmış, geniş bulvaları, caddeleri, sokakları , modern konutları, çevre düzenleri,
Ne desem , nerden başlasam bilemedim. Ama biliyorum ki nerden başlasam, değinmediğim nokta Beylikdüzü’nü anlatmada çok önemli eksikliği oluşturacak. Ama bizim konumuzun ana çerçevesi bugunun yerel yönetimi ve bu yönetimin yaptığı hizmetler.
*
Huzurun kenti Beylikdüzü
Beylikdüzü Belediyesi’nin üç yıllık hizmet sürecine şöyle bir bakınca insan öncelikle karşısında hakikaten çağdaş bir şekilde gelişmiş ve gelişmeye devam eden bir kent görüyor.
1980’lerin yerleşik köy statüsündeki; Yakuplu, Kavaklı, Gürpınar dışında bir tek konutun bulunmadığı bomboş bir arazi olan Beylikdüzü, bugün İstanbul’un en modern ilçelerinden biri durumda. Geniş bulvarları, rahat sokakları, parkları, sosyal yaşam alanları, ulaşım olanakları bir çok ilçeye göre çok ama çok modern bir görünümde.
*
Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık ve ekibi de, Beylikdüzü halkı da çok şanslı. Şanslılar çünkü İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da bir önceki dönem Beylikdüzü Belediye Başkanlığını yürütüyordu ve ilçenin eksik kalan yönlerini biliyordu. İmamoğlu kuşkusuz hiç bir ilçeyi birbirinden ayırmıyor ama sorunu bilmesi, yakın arkadaşlık ilişkileri de sorunların çözümünde hiç kuşkusuz artı bir etken oluşturuyor.
*
Beylikdüzü ilçesi şanslı çünkü aynı zamanda Belediye Başkanları Mehmet Murat Çalık, Şehir Plancısı. Yani mesleği şehri planlamak. Altyapısı, üstyapısı, sosyal yapısı her açıdan bir kentin gelişiminin planlanması üzerine yapmış yüksek öğrenimini. Eğitimi çok önemseyen bir insanım her alanda. Bu nedenle ilçenin bir başka şansının da bu olduğunu düşünüyorum.
*
Yapılan hizmetleri tek tek anlatmama gerek yok. Kültürel hizmetler, sosyal hizmetler, ulaşım hizmetleri, spor hizmetleri, kadın ve aileye yönelik hizmetler. Say sayabildiğin kadar. Bir çok alanda başarılı projeler üretiyorlar, çalışmalar yapıyorlar. Sadece bir kaçını yine de not edeyim. Beylikdüzü Belediyesi ilçede 2.5 yıl içinde 65 adet park yaptı.
Yaptılar da yaptılar. Ve hatta Beylikdüzü’nün yüzünün denize dönmesini bile sağladılar. Beylikdüzü sahilinde; kumsalı, şezlonglarıyla, vatandaşların yazın sıcak günlerinde, soğuk içiceklerini içerek denize girebileceği plajı olan Kırlangıç Cafe’yi hizmete soktular.
Ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık ve ekibi yarın; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da katılacağı törenle; yeni tesisler, merkezler, parklar ve kreşler başta olmak üzere 28 projenin açılışını yaparken, 6 önemli projenin de temelini atacaklar.
*
Eksik yok mu diyeceksiniz?
Var.
Basınla ile bilgi paylaşımı konusunda başarılılar. Etkinliklerini duyurmada başarılılar. Ama biliyor musunuz, bu kadar başarılı