CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Silivri’de katıldığı örgüt toplantısında; partideki değişim ve seçim süreci, aday belirleme ve kampanya, parti programı ve tüzük değişikliği ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Mahalle, ilçe ve ilde kurulan sandıklar olmasa kendisinin ilçe ve ilçe başkanı olamayacağını hatırlatan Çelik, '  O (aday belirleme) bir kişiye kalacaksa bana da kalmamalı" dedi. 

Erhan KIZILYAR

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, beraberinde Parti Meclisi Üyesi Berker Esen ve CHP Silivri İlçe Başkanı İbrahim Kömür ile birlikte Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu’nu ziyaret etti.    Çelik daha sonra katıldığı örgüt toplantısında; partideki değişim ve seçim süreci, aday belirleme ve kampanya, parti programı ve tüzük değişikliği, parti içi demokrasi ve geleceğe ilişkin çok önemli açıklamalar yaptı.  Türkiye’ye örnek bir İstanbul Teşkilatının oluşturulma çalışmalarının sürdüğünü açıklayan Çelik, özellikle parti için demokrasiye oldukça önemli vurgular yaptı. Mahallelerden başlayarak sandıkların kurulacağını belirten Çelik; “o sandıklar olmasa bugün ben ne ilçe ne de il başkanı olabilirdim’ dedi.  Aday belirleme yöntemlerini kastederek, ‘Bir kişiye kalacak ise bana da kalmamalı’ diyen Çelik,  “Parti içi demokrasinin içselleştirilmesi, kadın ve gençler kotaları’ ile ilgili değerlendirmeler yaptı.

Çelik, son seçimlerde halkın CHP’ye önemli bir kredi açtığını ve bunun bir yatırım kredisi olduğunu belirterek,  ‘Atatürk’ün ‘geldikleri gibi giderler’ sözündeki kararlılık ve inançla ülkemizi cumhuriyetin ikinci yüzyılında demokrasiyle taçlandıracağız’ diye konuştu.  Özgür Çelik’in dikkat çeken açıklamaları şöyle:

*

Kararlı olmak ve inanmakla başardık

’31 Mart’ta demokrasi kahramanlarımız çok önemli çok büyük mücedele verdiler.

2023 seçimlerinin ortaya koyduğu umutsuzluk vardı. Bütün sandıklar ve seçim çevresinde;  avukatlarımız, okul sorumlularımız, sandık sorumlularımız,  bilişim sorumlularımız vardı. Umutsuzluk vardı ama inancını koruyanlar sandıkların başındaydı.  Hepinize yürekten teşekkür ediyorum.

Atatürk derki ‘Az zamanda büyük işler başardık’. Kısa bir sürede milli mücadeleyi başlatıp başardılar, cumhuriyeti kurdular. Demokratik bir ülkeyi yarattılar.

Ancak ne yazıkki 2023’te koşulların çok uygun olmasına rağmen büyük bir umutsuzluk yaşadık. Ancak altı aylık süreçte dar zamanda büyük işler yaptık. Kongreleri, kurultayı, aday belirleme, kampanya süreçlerini, sandıkları organize ettik.  Sounçta büyük başarılar elde etti. Silivri’de Balcıoğlu ile Silivri’yi, İmamoğlu ile İstanbul’u kazandık. Genel Başkanımız Özgür Özel başkanlığında Türkiye’yi kırmızıya boyadık.  Başarının en büyük anahtarı, kararlı olmak, inanmaktı.

Herşey 2023’ün 29 mayısında bir video ile başladı

Herşeyin başladığı yer 2023’ün  29 Mayıs’ında  birisi twitter tan bir video yayınladı.  ‘Toplumda bir karamsarlık var. Asla umutsuz olmayın. Değişimin değşmiyen tek şey değişimdir. Kendimizide değiştireceğiz. Bunları İmamoğlu bunları Türkiye ile paylaştı. CHP o süreçlerden başarıyla çıktı. Sonuçta tarihi bir zafer elde etti. Hem İBB Başkanımıza , Genel Başkanımıza, il, ilçe bakanlarımıza bu topraklara umudu yeniden getirdikleri için teşekkür ediyorum.

Türkiye’de birinci parti olduk. Bu sonuç değil, yeni bir başlangıçtır. Sorumluluklarımız bir iken bir olmuştur.

Seçmen bize kredi verdi

Silivri’de başkanımız halkçı belediyeciliğin gereğini yapacak. Sorumlulukları büyük. PM üyemizin sorumlulukları arttı. Bütün örgütümüzün sorumluluğu arttı. Seçmenin mesajını doğru okumak lazım. Seçmen bize sınırlı bir iktidar verdi. Sizi yerelde Türkiye’nin dört bir yanında iktidar yapıyoruz. Örgütsel süreçleri, belediyeleri iyi yönetirseniz size Türkiye’de genel iktidarı vermek istiyoruz diyoruz. Bunun nedenle sorumluluklarımız artmıştır.

Türkiye’ye örnek bir İstanbul teşkilatı geliyor

CHP'li Başkanlar bayramı halkla kutluyor CHP'li Başkanlar bayramı halkla kutluyor

Partimizin kurumsal kimliğini geliştirecek çalışmaları yapmak zorundayız. Türkiye’ye örnek bir il yapısını sizlere sunacağız. Tepeden tırnağa kurumlaşmanın olduğu bir il yapısı için çalışmalar sürüyor.
Üniversiteler, Sendikalar, bilim kurumlarıyla çalışmaları sürdürüyoruz. Çok sayıda belediye kazandık. Ağır ekonomik koşullarda, iktidarın çıkarttığı bir takım konunlarla belediyelemiz bazı zorluklarla karşı karşıya kalacaklar.

Örgüt kültürünün değişime dönüşüme ihtiyacı var. Bu konuda da çalışmalar yapmamız lazım.

O sandıklar mahallelerde kurulmaya devam edecek

PM üyemiz ifade etti. Partinin içinde her şeyi konuşur tartışırız. Parti içi demokrasi için önemli adımlar atabiliriz. Birinci parti olduğumuz bir dönemde CHP nin kendi içinde sorun yaşanmasına  müsaade etmeyiz. Partiyi kamuoyunda tartıştırmamalıyız. Kongre süreçleri devam edecek.

O mahallelerde, ilçelerde, ilde sandık kurulmaya devam edecek. Bu demokrasinin güzelliğidir.  Bunu zenginleştirme gibi bir görevimiz var. Eğer yukardan birileri il başkanı, ilçe başkanı belirleyecek olsaydı, ne ben ilçe başkanı, ne il başkanı olabilirdim.  Mahallerlerde kurulan sandıklarla;  ilçe, il başkanı oldum. . O sandığı her mahallede her yerde kuracağız. Parti içi demokrasiyi içselleştireceğiz. Kongrelerde yarışacağız. Ama birgün sonra yan yana olacağız. Son yerel seçimler öncesi  400 ün üzerine belediye başkan adayı vardı. 4500  meclis üyesi vardı. 39 belediye başkanı,  1500 meclisi üyesi aday gösterilebildi.

Tüzügü yenileyecek parti programını güncelleştireceğiz

Parti programımızı sorunlara çözüm üretecek şekilde güncelliştireceğiz. Tüzüğümüzü yenileyeceğiz. Bir önceki dönem İstanbul’da hiç kadın belediye başkanımız yoktu. Bugün İstanbul’da 3 kadın belediye başkanı var bugün. Çok tecrübeli başkanlarımız var. Bmüyükçekmece, küçükçekmece beykozda tecrübeli başkanlrımız var. Solanda deneyimli arkadaşlarımız var. Onların katkısını sunmalarını sağlayacağız. Genç başkanlarımız var. 30 yaşlarda Avcılar’da Silivri’de 40 lı yaşlarda başkanlarımız var. Bu detaylı araştırmalarda yapıldı.

Bu kişilere kalacaksa bana da kalmamalı

Bu kişilere kalacak ise (aday belirlenmesi) bana da kalmamalı.  Parti tüzüğünü kadınların siyaset yapma hakkını güçlendirecek şekilde güncellememiz lazım. Kotalar var ama yetersiz. Kadın vekil, genç vekil sayısı çok az. Tüzüğü kadınların seçilecek şekilde yer alabilmesi için, fermuar sisteminin işleyecek şekilde güncelleştirmemiz gerekiyor.
Türkiye’nin çok köklü sorunları var. Mevcut iktidarın ne bu sorunları çözecek enerjisi var, ne de gayreti var. Toplum karamsarlığa sürükleniyor. Bir erken seçim ya da 2028’de bu iktidarı değiştirebiliriz.

Atatürk’teki umut ve inançla ülkeyi demokrasiyle taçlandıracağız

Umudu taze tutalım. Biz bu umudu Gazi Mustafa Kemal’den alıyor. Hani Gazil Mustafa Kemal Atatürk İsztanbul’a geldiğinde ‘İngiliz gemileri boğazı işgal etti. Yurt işgal etti. Umut kalmadı’dediği anda,  ‘Atatürk’ün geldikleri gibi giderler’ dediği umutla inançla kararlılık, ikinci yüzyılda ülkemizi demokrasiyle taçlandıracağız.

Editör: Haber Merkezi