İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) Anadolu yakasında üç ilçeyi birbirine bağlayacak Üsküdar- Kadıköy- Maltepe Tramvay Hattı (AnadoluTRAM) projesi dün İBB Meclisi’nde görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

Üsküdar Meydanı’ndan başlayacak tramvay hattı Kadıköy rıhtımına, oradan da Maltepe’ye kadar uzanacak. Yapımına bu yıl içerisinde başlanması hedeflenen hat 33 duraktan oluşacak.

Balcıoğlu Silivri'nin geleceğini halkla planlıyor Balcıoğlu Silivri'nin geleceğini halkla planlıyor

21,3 KİLOMETRE VE 33 DURAKTAN OLUŞACAK

İBB haziran ayı olağan meclis toplantılarının ikinci oturumu, İBB Merkez Hizmet Binası Meclis Toplantı Salonu’nda dün gerçekleştirildi.  Toplantıda Raylı Sistem Projeler Müdürlüğü’nün fizibilite çalışmalarını tamamladığı “Üsküdar- Kadıköy- Maltepe Tramvay Hattı” teklifi gündeme geldi. Teklif, ilgili komisyonlar tarafından uygun bulundu ve oy birliği ile onaylandı. Ulaşım ve Trafik Komisyonu ile İmar ve Bayındırlık Komisyonu ortak raporuna göre, Üsküdar Meydanı’ndan başlayarak Kadıköy rıhtıma, oradan da Maltepe’ye uzanacak hat toplam 21,3 kilometre uzunluğunda ve 33 duraktan oluşacak.

Yeni hattın durakları şöyle: Üsküdar Meydan, Üsküdar Kaymakamlık, Valide-i Atik, Zeynep Kamil, Karacaahmet, Numune Hastanesi, Haydarpaşa Teknik Lisesi, Rıhtım, Altıyol, Söğütlüçeşme, Ziverbey, Kuyubaşı, Çemenzar, Marmara Üniversitesi- Hastane, Göztepe, Sahrayıcedit, Tüccarbaşı, Kazasker, Ayşekadın, Şenesenevler, Bostancı, Altıntepe, Küçükyalı, Adnan Kahveci, İdealtepe, Maltepe Kaymakamlık, Maltepe Belediyesi, Maltepe Meydanı, Maltepe Orhangazi, Cevizli Tugay Yolu, Vergi Dairesi.

METRO HATTI İLE ENTEGRE OLACAK

Hat, Söğütlüçeşme durağında Marmaray’la ve yeni projelendirilen Yenidoğan-Söğütlüçeşme metro hattı ile entegre olacak. Ayrıca güzergah üzerinde Ümraniye-Ataşehir-Göztepe ile Dudullu-Bostancı metro hatlarıyla da bağlantı sağlayacak.

Editör: Haber Merkezi