CHP’li Başkanlardan yasaya tepki

CHP’li İstanbul’daki belediye başkanları meclisten geçen sokak hayvanlarıyla ilgili yasaya tepki göstererek, öldürmeyi değil yaşatmayı seçeceklerini açıkladılar. Bazı açıklamalar şöyle:

Bora Balcıoğlu

Cumhuriyet Halk Partili, sosyal demokrat belediyeler olarak sabaha karşı meclisten geçen katliam yasasını uygulamayacağız. Birlikte yaşadığımız, bu dünyayı paylaştığımız her canlının yaşam hakkına saygı duyuyoruz

Utku Caner Çaykara

Sosyal demokrat belediyeler olarak katliama ortak olmayacak, elimizi kana bulamayacağız.

Ayşegül Ovalıoğlu

Sosyal demokratbelediyeler olarak meclisten geçen katliam yasasını kabul etmiyoruz.

İnan Güney

Bu topraklardan katliam değili, yaşam doğsun.

Can dostlarımızı, birlik ve dayanışmayla yaşatmaya devam edelim.

Esin Köymen

Kantinler dahil okulları belediyelere verin Kantinler dahil okulları belediyelere verin

Her canlının yaşam hakkına saygı duyan bir dünya için birlikte mücadele edeceğiz. Dün olduğu gibi bugün de yaşam hakkına sahip çıkacağız. Öldüren değil, yaşatan yasa istiyoruz.

Mehmet Murat Çalık

Biz, sürecin en başındasöylediğimiz gibi öldürmekten yana değil, yaşatmaktan yana tavır alacağız. Bu konudak kararlılığımızı bir kez dah aaçıklıkla ifade etmek istiyorum.

Orhan Çerkez

Can dostlarımızın yaşam haklarına her zamankinden daha fazla sahip çıkacağız. Hayatı, doğayı birlikte paylaştığımız güzel yürekli dostlarımıza sevgi ve şefkatle bakacağız. Onlar, sokaklarda hayatta kalmaya çalışan mahsun varlıklardır. Bizden sadece sevgi ve şefkat bekliyorlar. İnsanlardan yalnızca bir parça sevgi bekleyen canlılardır.

Sevgi dolu, sevimli dostlarımızı yaşatmak ve korumak için dayanışma içinde kararlı, inançlı duruşumuzu her zamankinden daha fazla sergilemeye devam edeceğiz

Editör: Haber Merkezi