Balcıoğlu: En çalışkan başkan olacağım Balcıoğlu: En çalışkan başkan olacağım

Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu, tıp eğitimi gündemi ile bir toplantı gerçekleştirdi. YÖK Başkanı ve Sağlık Bakanlığı yetkililerinin de katıldığı komisyon toplantısında CHP’li Aylin Yaman, azami eğitim süreleri dolan Tıp Fakültesi öğrencilerinin durumunu gündeme taşıdı ve bu konunun ivedilikle gündeme alınarak çözülmesini talep etti.

Çok sayıda Tıp Fakültesi öğrencisiyle birebir yaptığı görüşmeleri aktaran CHP’li Aylin Yaman, “Bilindiği üzere Tıp Fakülteleri öğrenim süresi altı yıl ve bu fakültelerin bitirme süreleri dokuz yıla kadar çıkabiliyor yani üç yıl ekstra hak var, ancak bu uzatabilme oranı, iki yıllık fakültelerde yüzde 100, dört yıllık fakültelerde yüzde 75 iken, altı yıllık fakültelerde sadece yüzde 50. Burada bir haksız durum mevcut, özellikle Covid dönemini geçirmiş bir sağlık öğrenci grubu var karşımızda. Ayrıca, Tıp Fakültesi öğrencileri ilk 50'bine giren, yüzdelik dilimde en üst sıralarda olan öğrenciler ve çalışkanlıkla ilgili, çalışma disiplinsizliğiyle ilgili sorunu olmayan kişiler. Hepsinin farklı bir hikayesi var, örneğin yurt sorunu var; kirada kalanın kirasını ödeyememe sorunu var; ilk yıl istemeden girip 1'inci yılda üç yılını geçiren öğrenciler var. Üstelik maalesef tıp fakültelerinde standart bir eğitim olmadığı için fakülteden fakülteye değişen zorluklar var. Tıp Fakültelerinde SINIF GEÇME SİSTEMİ MEVCUT, kısacası alttan ders alarak gitme şansları yok. Elbette ki kanunlar kişiye özel düşünülemez fakat söz konusu gençlerimiz olduğu zaman, kişiye özel düşünmek zorundayız” değerlendirmesinde bulundu.

Toplantıda, YÖK Başkanı ve yardımcılarından sorunun vakit kaybetmeksizin çözüleceğine dair olumlu bir dönüş aldığını vurgulayan CHP’li Yaman konunun takipçisi olacağının altını çizdi.

Editör: Haber Merkezi