YEREL

'Değiştirin yasayı daha iyisini yapayım'

Selimpaşa’daki kadınlar plajı ile ilgili açıklama yapan Başkan Bora Balcıoğlu, plajın yasal olmadığını belirterek, ‘Yasayı değiştirsinler yetki versinler daha iyisini yapalım’ dedi.

Erhan KIZILYAR 

Selimpaşa’daki kadınlar plajı ile ilgili açıklama yapan Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, plajın yasal olmadığını belirterek, ‘Yasayı değiştirsinler yetki versinler daha iyisini yapalım’ önerisini yaptı. 

Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, Selimpaşa Mahallesi'nde önceki yönetim döneminde oluşturulan kadınlar plajıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Balcıoğlu, göreve geldikleri tarihten itibaren belediyeye gelen vatandaş şikayetleri ve İstanbul Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'nden gelen yazılar doğrultusunda, plajın yasalara aykırı olduğunun tespit edildiğini belirtti.

Mevzuata aykırı

Balcıoğlu, İstanbul Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'nün yazıları ve vatandaş dilekçeleri üzerine belediyenin teknik ve idari personellerince yapılan incelemelerde, kadınlar plajının 3621 sayılı Kıyı Kanunu ve ilgili mevzuatlara aykırı olduğunu saptadıklarını ifade etti. Bu tespitler üzerine, Kıyı Kanunu'nun 5. ve 6. maddeleri gereği, plajın etrafındaki duvar, çit, parmaklık, tel örgü ve 3194 sayılı İmar Kanunu'na aykırı yapıların kaldırılması işlemleri başlatıldı ve tamamlandı.

Yasayı değiştirsinler daha iyisini yapalım

Başkan Balcıoğlu, bu sürecin siyasi polemiklere yol açtığını, kamuoyunda yasal olarak yapılanların yıkıldığı ve vatandaşların mağdur edildiği gibi bir algı oluşturulmaya çalışıldığını vurguladı. Balcıoğlu, Silivri Belediye Meclisi ve İBB Meclisi'nde defalarca dile getirdiği üzere, gerekli yasal izinlerin ve mevzuatların değiştirilmesi halinde aynı plajın daha iyi koşullarda yapılabileceğini belirtti.

Valilik daha önce kaldırmak istemiş

Son günlerde yerel haber kaynakları ve sosyal medyada, İstanbul Valiliği'nin aynı plajı yeniden yapacağı yönündeki haberlerin gündemde yer bulduğunu belirten Balcıoğlu, valiliğin daha önce plajın kaldırılmasını talep ettiğini ve şimdi aynı plajı nasıl yeniden yapmayı planladığını sorguladı. Bu durumun kamu kaynaklarının gereksiz yere kullanılması anlamına geldiğini ve devletin tasarruf tedbirlerine aykırı olduğunu vurguladı.

Vicdani olarak kabul edilemez

Balcıoğlu, devlet eliyle var olan bir yerin yıkılıp, ardından yeniden yapılmasının vicdani ve kamuoyu açısından kabul edilemez olduğunu belirtti. Silivri Belediye Başkanlığı olarak, yetki ve sorumluluk verildiği takdirde daha iyisini yapmaya hazır olduklarını bir kez daha vurguladı.