Erhan KIZILYAR

CHP'li Başkanlar bayramı halkla kutluyor CHP'li Başkanlar bayramı halkla kutluyor

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu ziyaret etti, KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt ile toplantı gerçekleştirdi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi arasında dikkat çeken bir hareketlilik yaşanmaya başladı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Candan Yüceer ve İBB’nin KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt başkanlığında iki kurumun bürokratları kentsel dönüşüm başlıklı bir toplantı yaptı. Başkan Yüceer bu toplantıyla ilgili olarak, “Tekirdağ'ın geleceği için hep birlikte, dayanışma içinde güçlü adımlar atıyoruz” paylaşımı yaptı.

Bu açıklama Tekirdağ’da kentsel dönüşüm bağlamında KİPTAŞ ile ortak projelere imza atılacağına işaret ediyor.

*

“Bölgenin kalkınması adına önemli görüşmeler’

Başkan Candan Yüceer bu toplantının hemen ardından bu kez İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile bir araya geldiğine ilişkin bilgiler ve fotoğraflar paylaştı.  Yüceer bu buluşmayla ilgili olarak ta, “İstanul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’nu makamında ziyaret ettim.  İki büyükşehir belediyesinin işbirliği olanakları sayesinde bölgemizin kalkınması adına çok yararlı bir görüşme gerçekleştirdik. Sayın İmamoğlu’na misafirperverliği için teşekkür ediyorum” açıklamasını paylaştı.

Başkan Yüceer’in “ İki büyükşehir belediyesinin işbirliği olanakları sayesinde bölgemizin kalkınması adına.."  cümleleri işbirliğinin sadece kentsel dönüşümle sınırlı kalmayacağına işaret ediyor.

İBB'den Tekirdağ'a bürokrat 

Öte yandan kısa süre önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde Genel Sekreter Yardımcısı olarak görev yapmış olan Murat Yazıcı Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'ne Genel Sekreter Vekili olarak atanmıştı. 

*

Neler olabilir?

İmamoğlu ve Yüceer'in hangi projeler üzerinde görüşmeler yaptığı konusunda ise 'Kentsel dönüşüm' dışında  henüz bir açıklama yapılmamış olmasına rağmen;  İki büyükşehir belediyesinin olası işbirliği çerçevesinde daha önce değerlendirme yapan kimi çevreler; her iki belediye arasında kentsel dönüşüm başta olmak üzere; tarımsal üretim, et süt işleme tesisleri,  İstanbul Yenikapı’dan kalkıp; Büyükçekmece, Silivri, Karadeniz Ereğli ve Tekirdağ arasında çalışacak deniz otobüsü seferlerinin başlatılması gibi Türkiye’de ses getirecek projeler üzerinde çalışmalar yapılabileceğini gündeme getiriyordu.

Editör: Haber Merkezi