TÜRKİYE

İstanbul’da CHP'li belediye başkanları toplandı

İstanbul'da İBB Başkanı Ekrem imamoğlu'ndan sonra kimin İBB Başkanı olacağı tartışmasının kamuoyuna yansımasının ardından; İstanbul’daki CHP’li Belediye Başkanları İl Başkanı Özgür Çelik ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu başkanlığında bir araya geldi.

İstanbul’daki CHP’li Belediye Başkanları İl Başkanı Özgür Çelik ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu başkanlığında bir araya geldi. Toplantıda; İstanbul’da yapılan çalışmalar konusunda karşılıklı bilgi paylaşımı, yaşanan sorunlar, işbirliklerinin konuşulduğu İstanbul’un sorunlarının ortak akıl ile çözüleceğinin vurgulandığı bildirildi.  Toplantı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan sonra kimin yerine başkan olacağının gündeme yansımasının arkasından geldi. Hatırlanacağı üzere; İmamoğlu’nun ayrılması durumunda; Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, Beşiktaş Belediye Başkanı  Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık ve Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel’in adı İBB Başkan adayı olabileceği kamuoyuna yansımıştı. Bu tartıştaşmaların daha erken seçim gündemde yok iken ve başkan İmamoğlu’nun ayrılma gibi bir beyanı da ortaya konmamış iken konuşulmaya başlanmasının partidre rahatsızlık yarattığını öne sürülmüştü. Bu arada toplantı sonrası Silivri Belediye Başkanı Bora Balcığoğlu ve Esenyurt Belediye Başkanı Prof.Dr. Ahmet Özer kısa değerlendirmeler yaptı. 

 Balcıoğlu: birlik beraberlik içinde çalışmaya devam edeceği

Toplantıya katılanlardan Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, toplantının ardından yaptığı açıklamada, İstanbul’un her ilçesinde ortak projeler ve işbirlikleriyle daha güçlü bir gelecek inşa etme hedefinde olduklarını belirtti.

Başkan Balcıoğlu, Silivri'nin kalkınması için İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile ortak hareket ettiklerini söyledi. Toplantıda Silivri'lilerin yaşam kalitesini artırmak için gerçekleştirilecek projeler hakkında konuşulduğunu vurgulayan Başkan Balcıoğlu, toplantının verimli geçtiğini ifade etti.

Son olarak, toplantıyı düzenleyen İl Başkanı Özgür Çelik ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na teşekkür eden Başkan Balcıoğlu, "Birlik ve beraberlik içinde hareket ederek, İstanbul’umuzun her köşesinde daha iyi bir yaşam ortamı sağlamak için çalışmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Özer: Ortak akılla yönetmeye devam edeceğiz

Esenyurt Belediye Başkanı Prof.Dr. Ahmet Özer ise toplantıyla ilgili olarak, “ İl Başkanımız Sayın Özgür Çelik ve  Sayın Büyükşehir belediye Başkanımız Ekrem imamoğlu’nun evsahipilğinde İstanbul’un sosyal demokrat belediye başkanları olarak   verimli birtoplantıda bir araya geldik.  Esenyurt’ta sürdürdüğümüz çalışmalar, ilçemizde hayata geçireceğimiz projeler ve İBB ile geliştirdiğimiz güçlü işbirliği üzerine konuştuk. Esenyurt’umuzu ve istanbul’umuzu ortak akılla yönetmeye devam edeceğiz” dedi.