Burası Türkiye tamam da bu da artık çok fazla!
30 yıl önce üç küçük köy vardı yerinde: Yakuplu, Kavaklı ve Gürpınar. Hızla gelişti. Önce bu üç köy belde belediyesi oldu. Ardından birleşti ilçe belediyesine dönüştü. Bugün 300 bin nüfuslu İstanbul’un en modern ilçelerinden biri.
Bu modern ilçemizde ne yazık ki bir devlet hastanesi yok. Vatandaşlar, Bakırköy Devlet, Esenyurt Devlet, Çapa, Cerrahpaşa gibi hastanelerin yolunu tutuyor ya da özel hastanelerin kapısını çalıyor.
İlçemize yakın zamanda bir hastane açıldı. Büyükçekmece sınırları içinde kalan adı ise Beylikdüzü Devlet Hastanesi olan bu hastanemiz 200 yataklı falan olacaktı. Bu hastane açılana kadar Büyükçekmece’de iyi kötü bir Devlet Hastanesi var idi. Bu hastane kapatıldı ve bu yeni açılan hastaneye nakledildi.
O sırada bir tartışmadır koptu. Hastane Beylikdüzü’nün mü, yoksa Büyükçekmece’nin mi? Diye. Millet hastane nereye ait olacak diye tartışa dursun, bir gelişme yaşandı ki akıllara durgunluk veriyor.
200 yataklı olup Beylikdüzü, Büyükçekmece çevresine hizmet verecek hastanenin eğitim araştırma hastanesi olması için umut taşıyanlar var iken, hastane 16 Nisan referandumunda ansızın Küçükçekmece’deki Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi’ne bağlanarak semt polikliniğine dönüştürüldü.
Hakikaten böyle. İnanın böyle. 200 yataklı Devlet Hastanesi olarak başladı. Büyükçekmece ile Beylikdüzü arasında paylaşılamadı. Eğitim ve Araştırması Hastanesine dönüştürülse daha iyi olacak dendi. Beylikdüzü 300 bin nüfuslu bir ilçe. Bir tane bile kamuya ait hastane yok. Ama açılan da polikliniğe dönüştürülüp ta Küçükçekmece’deki bir hastaneye bağlandı.
Şimdi niye mi böyle oldu? 16 Nisan referandumunda Beylikdüzü yüzde 59 hayır oyu verdi. Son yerel seçimlerde de Ak Parti’nin İstanbul’da elinde iken tek kaybettiği ilçe Beylikdüzü idi. Acaba referandumda ‘Evet’ çıksa bu hastane polikliniğe dönüştürülür müydü?
Beylikdüzü’nün başına gelen bu kadarla da sınırlı değil. Beylikdüzü Ağız Diş Sağlığı Merkezi de Silivri ilçesinin Selimpaşa Beldesi’nde hizmet veriyor. Arada Büyükçekmece ilçesi var. Hastanesi Küçükçekmece’ye gider, Ağız Diş Sağlığı Merkezi Silivri’de yer alır. Allahtan ikametleri Beylikdüzü’nde. Bir sabah kalktıklarında Sultanbeyli ya da Şile de ikamet ediyor bulabilirlerse kendilerini şaşırmamak lazım.
Şimdi kamuoyu bir yanıt bekliyor. Neden Beylikdüzü Devlet Hastanesi semt polikliniğine dönüştürüldü.? Neden?