İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İstanbul’un çeşitli bölgelerinde yapımı tamamlanan 21 kreşin toplu açılışını gerçekleştirdi. Açılış törenine, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yanı sıra Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu da katıldı.

Verdiler yetkiyi gördüler etkiyi Verdiler yetkiyi gördüler etkiyi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, 3-6 yaş aralığındaki çocukların gelişimlerini sağlamak ve nitelikli eğitim sunmak için 21 Yuvamız İstanbul Kreşini hayata geçirdi. Yaklaşık 2 bin çocuğa okul öncesi eğitim imkânı sunan kreşlerin resmi açılışı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından yapıldı. Törene Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu da katılım sağladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, belediye olarak çocuklara çağın ilerisine taşıyacak eğitimi sunmayı hedeflediklerinin altını çizdi. Milletini ve geleceğini düşünen her yöneticinin eğitime önem vermesi gerektiğini vurgulayan Başkan İmamoğlu, çocukların eğitimine yönelik gerçekleştirilen projelere öncelik tanıyacağını aktardı. Çocukların eğitimine önem vermenin geleceğin teminatı olduğuna dikkat çeken Başkan İmamoğlu, güçlü yarınlar için durmadan çalışacaklarını kaydetti.

Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, İstanbul’da eğitim gören çocuklar için hayata geçirilen 21 yeni kreşin eğitime yönelik büyük bir adım olduğunu söyledi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na teşekkürlerini ileten Başkan Balcıoğlu, “İstanbul’umuza kazandırılan 21 yeni kreşin toplu açılışında bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum. İstanbul Büyükşehir Belediyemizin son 5 yılda şehir genelinde 160'a yakın yeni kreş kazandırmış olması, çocuklarımıza ve eğitim geleceğimize verilen önemin bir göstergesidir. Bu tür yatırımlar, her çocuğun kaliteli bir eğitim alabilmesi için hayati öneme sahiptir” dedi.

Başkan İmamoğlu’nun desteği ile Silivri’nin de eğitim kalitesinin artırılması ve çocukların iyi şartlarda eğitim alabilmesi için çalışmalara devam edeceklerini kaydeden Başkan Balcıoğlu, vatana millete yararlı gençler yetiştirmek için çalışmalarına devam edeceklerini ifade etti.

Editör: Haber Merkezi