Esenyurt Belediye Başkanı  Prof. Dr. Ahmet Özer, düzenlediği bir toplantıyla  ilk 100 günün hesabını verdi.

Darısı diğer belediye başkanlarımızın başına...  Biz de katıldık toplantıya. Son söyleyeceğimi ilk söyleyeyim. Ahmet hoca hesap -mesap vermedi.  Anlatacağız...

*

Yerel seçimler öncesi adaylar belirlenirken; 08.02 2024 tarihinde yazdığımız bir yazıda,  “Toplum ile ilgili sorunları çözmeye çalışan belediye başkanları ya da meclis üyelerimiz arasında; sosyoloji, sosyal psikoloji eğitimi almış herhangi bir isme rastlayabilir miyiz? İstanbul’da yüzlerce belediye meclis üyemiz, onlarca belediye başkanımız var. İçlerinde hiç sosyolog var mı? Sosyal psikolog var mı?  Türkiye’de var mı acaba? Var iseler bir adım öne çıkabilirler mi?Mesela Türkiye'nin nüfus en kalabalık ilçesi olan Esenyurt'ta sosyologlara ihtiyaç var mı yok mu?” diye yazmıştım.

Yüce Tanrı dileğimi kabul etmiş gibiydi. Esenyurt’a bir sosyoliji profesörü aday gösterildi ve başkan seçildi. Keşke 'Esenyurt'ta İletişim Fakültesi bitirmiş bir bölgeyi iyi bilen bir gazeteciye ihtiyaç var mı yok mu?" diye yazarak kendimin adaylığını ima etseydim.. 

*

Kürsü de Prof. Özer konuşuyor:

-Demokrasiyi otokrasiden ayıran çok ince bir nokta var. O da şu; otokraside kim ne yaparsa yanına kar kalır, asla hesap vermez. Ama demokrasi hesap verme rejimidir. Biz  yaptığımız ve yapacağmız çalışmalarla ilgili düzenli olarak hesap vereceğiz

-100 gün, altı ay, bir yıl vb. devam edip gidecek...

-1 milyonu aşan nüfusu ile Türkiye’nin en kalabalık ilçesisiniz. Bir Şoförler Odası yok. Esnaf Odası da yok. Bir adliye sarayı da yok.. Belediyede Giderler Müdürlüğü var ama Gelirler Müdürlüğü yok.

-81 ilden insan var. Yüz dolayında ülkeden insan var. Birleşmiş Milletler gibi.

-Esenyurt "en"lerin ilçesi. En büyük ilçe. En zenginlerin bulunduğu ilçe. En fakirlerin de bulunduğu ilçe.

-Normalde kişi başına düşen yeşil alanın 10 metrekare olması lazım. Bu oran Esenyurt'ta 72 santimetrekare. Deprem toplanma alanlarını bile betona boğmuşlar. Esenyurt'un ruhu zehirlenmiş. 

-Bu ilçede şu an bir değil bir kaç sosyolog birden ilçenin sosyal yapısı üzerine çalışmalar sürdürüyor.

-10. katta belediye başkanı mı olur. Vatandaş nasıl gelip derdini anlatır onuncu kata. Eski belediye binasını onarıyoruz. Yakın zamanda başkanlığı ve bazı birimleri oraya taşıyacağız. (Eski belediye binası Dr. Gürbüz Çapan zamanında yapılmış iki katlı bir binadır)

-Eğer belediyecilik anlamında   bir hikaye yazılacaksa bu Esenyurt’ta yazılacak. Bir zincir en zayıf halkası kadar güçlüdür. İstanbul’un en zayıf halkası Esenyurt'tur.

 *

Söylemlerde, tespitlerde, teşhislerde bir sıradışılık var değil mi?

Evet, Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer ve ekibi 100 günün sonunda basının ve kamuoyunun karşısına çıktı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr.Hasan Akgün, Eyüp Belediye Başkanı Bülent Özmen, İBB Meclis Başkanvekili Nuri Aslan ordaydı. Farklı partilerden temsilciler vardı. Sivil toplum kuruluşu temsilcileri vardı.

Başkan Özer, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ile de ortak çalışma yapacaklarından söz etti.

*

Ve başkanın ilk icraatlarından biri daha kültür alanında geliyor.

18 Temmuz’da Kardeş Türküler, 20 Temmuz’da Anadolu Ateşi Esenyurt’a sahne alıyor.

Seçimlerde de bir derinlik var değil mi?

*

Umarız ülkemizin en kalabalık ve derin sorunları bulunan Esenyurtumuz sorunlarından arınır. Ruhu zehirlenmekten kurtulur. Bu İstanbul’a da çok iyi gelecektir. Ülkemize de...

*

Ve evet. Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Ahmet Özer, 100 günün hesabını verdi. Verdi mi? Hayır vermedi. Başkan Özer sadece 100 gün ile ilgili bilgilendirme yaptı.

Çünkü ne soru aldı, ne başka kimse görüş bildirebildi. Başkan Özer, sadece kendisi yaptıklarını ve yapacaklarını anlattı, sorunları dile getirdi. Tabi ki çok önemliydi. Ama bu  hesap verme değildi. Olsun. Zararı yok. Bilgilendirmeye de ihtiyacımız var. Diğer başkanlarımızdan da benzer sunumlar bekliyoruz.