Bir toplumu ayakta tutan, insan ilişkilerinin sağlıklı sürdürülmesini sağlayan en önemli unsur hiç kuşkusuz güvendir.

Güveni yok ettiğinizde; ortada sağlıklı bir ilişki, düzen kalmaz.

Ülkede uzun süredir her alanda güven ortamı resmen dinamitleniyor.

*

Demokratik toplumlarda seçimler güven ortamının test edilmesini sağlar. Aday gösterme sürecinden başlayarak, seçim ve propoganda süreçlerinin eşit ve adil işlemesi, oy kullanmanın ve oy sayımının güvenilir ortamda sağlanması seçime ilişkin güveni ortaya koyar.

Seçimde adayları bir kişi belirlerse, seçime ilişkin güven ortamı en baştan yaralanıyor demektir. İsterse evliya aday gösterilsin algı değişmez.  

*

Demokratik işleyişte güvenin yok edilmesiyle başlayan süreç baştan aşağı tüm alanlara yayılır ve toplumda güven ortamı her alanda yok edilir.  Balık baştan kokar.

*

Bir kereden bir şey olmaz, benim memurum işini bilir, çaldı ama iş yaptı, bana dokunmayan yılan bin yaşasın, salla başı al maaşı.. Toplumdaki yozlaşmayı onaylayan deyimlerden bazıları.

*

Ve sonuçta iş bebeklerin üzerinden para kazanmaya kadar varıyor. Doktorlara da güvenmeyecek isek kime güveneceğiz.?

*

Ya arkadaş. Emek vermişsin doktor olmuşsun. Ne kadar güzel. Toplumdaki hemen bir çok meslekten daha çok kazanacak iş olanağın var. İşsiz kalma gibi bir durumun yok. Toplumda en saygın mesleklerden birinin mensubusun. Ve insan sağlığıyla ilgili iş yapıyorsun. Ne kadar önemli. Saygı duyulacak bir iş.

Yetmiyor ama bazılarına. Başlıyor siyasete girmeye. Tamam doğaldır. Sağlığın yerinde olması için toplum idaresinin sağlıklı olması gerekir en başta.  Buna katkı sağlamak için siyasete de girebilirsin.

Ama şuraya bakar mısınız.

Kişi, AK Parti’den belediye başkan adaylığı için başvuru yapıyor.  Olmayınca sonra yine AK Parti’den bu kez milletvekili adayı olmak için başvuruyor. Bu başvurulardan siyasi olarak, zihniyet olarak AK Parti’li olarak düşünüyorsunuz değil mi?

Hayır değil, sonra dönüyor CHP’den İBB ve İlçe Belediye Meclis Üyesi adayı olmak için başvuruyor.

CHP’de bunu kabul edip liste başına koyup İBB ve Meclis Üyesi olmasını sağlıyor.

Gelinde bu hırstan korkmayın

-

Aslında siyasi bir tutarlılığı yok. Kılı kırk yarmasına rağmen Ak Parti’de istediğine ulaşaman bir ismi CHP’nin  getirip te liste başına koymasına da ne kadar alkış tutarsınız az gelir. Başka kimse yokmuydu  koskaco Beylikdüzü’nde liste başına koyacak bir kişi.

Gelinde güvendiğiniz dağlara kar yağmasın!

*

Ve cürete bakar mısınız cürete?

Bir savcıyı makamında tehdit eden cürete.

Nereden alıyorlar bu cüreti.? Sivrisinekler ancak bataklıkta ürerler.

*

Şükür ki bu ülkenin helal süt emmiş evlatları tükenmiyor.  Ey Büyükçekmece’deki yiğit arkadaş.  Bu ülkenin namuslu evladı.

Ey Savcı Yavuz Ergin. Türk Adaletini onurlandıran şahsiyet.

Size yürek dolusu sevgiler, saygılar.

*

Ve ne garip değil mi?

Bir savcı yapması gerekeni yaptı diye böylesine övgüye mazhar oluyor.